cropped 1γ 8 1

Επίσκεψη Μανόλη Στεφανουδάκη στο 36ο

12


«Σαν στη ζωή μας κάτι δύσκολο συμβεί

κάποια φουρτούνα δυνατή

ή κάποια άτυχη στιγμή

το ουράνιο τόξο

τότε θα εμφανισθεί

θα γίνει νέα η αρχή

νά ’χετε ελπίδα στη ζωή

μετά την καταιγίδα

κάτι θα φανεί

το ουράνιο τόξο

θε να βγει

νά ’χετε ελπίδα στη ζωή.»

Το ουράνιο τόξο

Στίχοι – Μουσική : Σπύρος Λάμπρου

Με το τραγούδι αυτό υποδέχτηκαν τον ολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη, τον δικό μας Μανόλη, οι μαθητές της δευτέρας τάξης του σχολείου μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας.

Οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, να του θέσουν ερωτήσεις για τη ζωή του, τις δυσκολίες που συνάντησε, τα άτομα που του στάθηκαν, την αλλαγή που του συνέβη μετά το ατύχημα, τον τρόπο που αντιμετώπισε ετούτη την αλλαγή, την απόφασή του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τα συναισθήματά του σαν ανεβαίνει στο πρώτο βάθρο του νικητή, τα σχέδιά του για το μέλλον, το δικό του καθώς και του συλλόγου ατόμων με αναπηρία Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Οι μαθητές έγιναν μάρτυρες της προσπάθειας ενός ατόμου που δε θέλησε να δει την “αναπηρία” σαν μια ευκαιρία να καθίσει στον καναπέ του αλλά την έκανε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί ξεπερνώντας κάθε μέρα τον εαυτό του. Εξάλλου αυτός είναι ο μεγαλύτερος κι ο ισχυρότερος αντίπαλος μας. Και σαν μάθουμε αυτόν να ξεπερνάμε θα γίνουμε όλοι ικανοί να δούμε όλες τις δυσκολίες που θα ’ρθουν με άλλα μάτια.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν. Η πράξη πάντα θα είναι αυτή που όλα τα αλλάζει.

Κι όπως έγραψαν σε έναν δεκαπεντασύλλαβο τα παιδιά μας…

«Σε κάθε δύσκολη στιγμή

να μην το βάζεις κάτω

τον εαυτό να ξεπερνάς

και στο κακό μαντάτο»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *