cropped 1γ 8 1

Ενσυνειδητότητα- Η ζωή πέρα από τον “Αυτόματο πιλότο”

5

Και να που φτάσαμε στη δεύτερη δράση ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών μας, με την γνωριμία ενός νέου αντικείμενου. Της “Ενσυνειδητότητας” η οποία, μάλιστα, έτυχε ευρείας αποδοχής.

Η εμπειρία της στο συντονισμό ομάδων αντιμετώπισης στρες, η διδακτορική διατριβή πάνω στο χρόνιο στρες και τις στρατηγικές αντιμετώπισης της χρόνιας πάθησης, καθώς και η εκπαίδευση της στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία, την οδήγησαν, μετά από χρόνια κλινικής δουλειάς και αναζήτησης βιωματικών εργαλείων, να ανακαλύψει μια προσέγγιση που άλλαξε τον τρόπο ζωής αλλά και δουλειάς και ενοποίησε σε ένα εφαρμοσμένο πρόγραμμα όλα τα προηγούμενα.

Η ανακάλυψη αυτή είναι η Ενσυνειδητότητα, μια φυσική ικανότητα, που όπως η ίδια λέει και τα βιβλία συμφωνούν, όλοι έχουμε. Μια δεξιότητα που εξασκείται. Μαθαίνω να βλέπω ξεκάθαρα τι υπάρχει εδώ και τώρα μπροστά μου και να επιλέγω συνειδητά την καταλληλότερη κατά περίσταση ανταπόκριση, χωρίς να αντιδρώ παρορμητικά, αυτοματοποιημένα ή προκατειλημμένα από παλιές ιδέες και συνήθειες του παρελθόντος.

Την ευχαριστούμε πολύ κι ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα ξανά μαζί μας να ενισχύσει το ταξίδι μας στη ζωή πέρα από τον “Αυτόματο Πιλότο”.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους συναδέλφους από τα σχολεία της συνδιοργάνωσης.

Συνδιοργανωτές

36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

35ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού

2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών

Δημοτικό Σχολείο Γουβών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *