cropped 1γ 8 1

Β’ Δημοτικού – Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

1 6

Τη Δευτέρα 13-11-2023 τα παιδιά της Β΄ τάξης παρακολούθησαν πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των ερευνητών μεταμορφώθηκαν σε παλαιοντολόγους, σπηλαιολόγους, οικολόγους, βοτανικούς, εντομολόγους, ορνιθολόγους, υδροβιολόγους, θηριολόγους και ερπετολόγους και έζησαν μια πραγματική εξερεύνηση στα οικοσυστήματα του Ερευνότοπου, ενός μοναδικού, για την Ελλάδα, διαδραστικού χώρου, που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και είναι πλούσιος σε πρωτότυπες δραστηριότητες.

Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μια μικρογραφία της φύσης, μια ρεαλιστική αναπαράσταση των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, του θαμνότοπου, της σπηλιάς, του ποταμού και της εκβολής του, καθώς και της ακτής. Τα παιδιά της δευτέρας βγήκαν ενθουσιασμένα από όσα είδαν, άγγιξαν, μύρισαν και άκουσαν στον Ερευνότοπο και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα περιβαλλοντικά όπως τα είδη υπο εξαφάνιση και όχι μόνον.

Πάνω στη Σεισμική Πλατφόρμα, δημιούργησαν το δικό τους σεισμογράφημα, ενώ στον Προσομοιωτή Σεισμών «Εγκέλαδος», που αναπαριστάνει μια σχολική αίθουσα, τα παιδιά βίωσαν σεισμούς μέχρι και 7,6 Ρίχτερ, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκαν για τους τρόπους προστασίας και τις ορθές πρακτικές αντιμετώπισής τους.

Γνώρισαν το Δεινοθήριο καθώς και το κορίτσι που βρήκε τα απολιθώματά του στα μέρη της όμορφης Σητείας.

Ξεναγήθηκαν σε όλο το μουσείο και γνώρισαν ζώα και φυτά από διάφορα οικοσυστήματα της Μεσογείου. Αναζητώντας ίχνη στην άμμο έφτασαν στα ζώα στα οποία ανήκουν. Ήρθαν σε επαφή με διάφορες οπτικές απάτες κι άρχισαν να αναρωτιούνται για το τι βλέπουν τελικά τα μάτια μας και το ποια είναι η πραγματικότητα που νιώθουμε με τις αισθήσεις.

Η πρώτη τους εκπαιδευτική εκδρομή όπως είπαν θα τους μείνει αξέχαστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *