cropped 1γ 8 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  eTWINNING

E TWINNING

 Το «eTwinning» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται για την υλοποίηση «eTwinning» έργων (projects)  με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας  μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP1».  Η συγκεκριμένη πλατφόρμα διασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον,  εργαλεία και υποστήριξη για συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «eTwinning» προωθεί τις υπερεθνικές συνεργατικές δραστηριότητες με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Μαθητές από διαφορετικά σχολεία ανακαλύπτουν, μαθαίνουν μαζί, μοιράζονται απόψεις, δημιουργούν, χτίζουν καινούργιες φιλίες.

 Στη δράση «eTwinning» σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμμετέχουν περισσότεροι από  1.000.000 εκπαιδευτικοί, πάνω από 233.000 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα σχολείων είναι και το σχολείο μας  στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών. Μέσω  των   eTwinning προγραμμάτων, διευρύνουμε τους ορίζοντες της τάξης μας. «Συναντούμε» μαθητές από άλλα μέρη της Ευρώπης, ανταλλάζουμε πληροφορίες, βλέπουμε πώς είναι τα σχολεία τους, το σπίτι τους, ο τόπος τους,  η διατροφή τους, η ψυχαγωγία τους, η καθημερινότητά τους, ο πολιτισμός τους. Η χρήση της Αγγλικής γλώσσας γίνεται αναγκαιότητα κι έτσι η εξάσκησή της γίνεται με τρόπο φυσικό και αβίαστο, για να επιτευχθεί η επικοινωνία.

Παράλληλα, οι μαθητές εξασκούνται στη χρήση υπολογιστών. Καλλιεργούν όλες τις δεξιότητες του 21ου αιώνα: κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, αποδοχή.

 Η περσινή συνεργασία της  Στ’  τάξης με δύο σχολεία της Πολωνίας, ένα της Γαλλίας, ένα της Ρουμανίας, ένα από την Ισπανία κι άλλο ένα από την Ελλάδα κατέληξε στη δημιουργία του περιοδικού European Globetrotter.

Our Schools 1

1ο  τεύχος:  Our schools

2ο  τεύχος: Christmas

Christmas 1
Our hometown

3ο τεύχος : Our hometown

4ο τεύχος: Our diet

Our diet
Sports and games

5ο τεύχος: Sports and games

Σοφία Ανδρουλάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *